10 Şubat 2012 Cuma

Kar Prensesi

Kar Prensesi
Bir varmış bir yokmuş,
Evvel zaman içinde kalbur saman içinde,
Develer tellal iken pireler berber iken,
Ben babamın eşiğini tıngır mıngır tıngır mıngır sallarken…
Bulutların üzerinde kardan bir kulübede yaşlı bir nine yaşarmış.
Bu yaşlı nine çok titizmiş, her gün evdeki onlarca yorganını buluttan aşağı sarkıtır onları silkelermiş
O yorganları silkelerken bulut nereden geçiyorsa oraya kar yağarmış J
Masal bu ya, dünya da her gün sadece bir yere kar yağarmış böylece.
Bir gün Peri Nine yanında yaramaz küçük bir peri kızı ile Kar nine’nin yanına gelmiş.
Küçük peri kızının cezalı olduğunu, bir süre sihir yapamayacağını ve bu süre içinde Kar Nine ile kalmasını istediğini söylemiş.
Kar Nine biraz huysuzmuş. Ee yaşlılık zaman zaman huysuzluk da getiriyor beraberinde.
Ayrıca çocukları da pek sevmezmiş, hele yaramaz olanlarına hiç katlanamazmış. Zaten bu yüzden tek başına bir bulutun üzerinde yaşamaya karar vermiş yıllar önce.
Peri Nine çok sevdiği bir arkadaşı olduğu için O’nu kırmak istememiş ama bu küçük kızın neden onunla kalmasını istediğini de pek anlamamış.
Küçük kıza kulübesinde bir yatak hazırlamış, beraber uyumuşlar. Sabah olup uyanınca Kar Nine tüm yorganları dışarı çıkarmış. Peri kızından da kendi yorganını getirmesini istemiş. Peri Kızı “Benim sihirlerim yok, hiçbir şey yapmam” demiş.
Kar nine çok sinirlenmiş, hemen yorganını diğerlerinin yanına götürmesini küçük kıza emretmiş. Geri kızı söylene söylene yorganını diğerlerinin yanına taşımış. Kendisini izleyen Kar Nine’ye de “huysuz ihtiyar!” diyerek kulübeye geri dönmüş.
Kar Nine başlamış yorganları buluttan sarkıtıp değneği ile ‘pat pat’ diye yorganlara vurmaya. O ‘pat pat’ vurdukça yorgandan karlar ‘puf puf’ yeryüzüne dağılıyormuş. Peri kızı ne olduğunu anlayamamış. Bu yaşlı kadının kendinden beklenmeyecek bir güçle o değneği yorganlara nasıl vurduğuna akıl erdirmeye çalışırken, kar tanelerini fark etmiş. Kulübeden çıkıp yorganların başına gelmiş çekinerek. Gördüğü muhteşem manzaraya inanamamış. Üzerinde oturdukları buluttan aşağıya küçük kar taneleri tek tek düşüyormuş. Birbirlerine çarpmadan salına salına aşağıya iniyorlarmış. Kar Nine yorganlara her vurduğunda kar taneleri artıyormuş; O da yorulmadan vurmaya devam ediyormuş.
Peri kızı mutluluk ve keyif içinde karları seyretmiş. Her gün aynı şey oluyormuş, O da her gün izliyormuş. Daha çabuk başlayabilmesi için her sabah yorganların hepsini hızlıca dışarı çıkarıyormuş, hem de Kar Nine bir şey istemeden. Sonra da oturup keyifle seyrediyormuş.
Günler haftalar böyle geçmiş. Peri Kızı kendisi de kar yağdırmak istiyormuş ama Kar Nine “Sen yapamazsın” dediği için ısrar edemiyormuş. Bir sabah tüm cesareti ile “Bugün ben çırpabilir miyim yorganları?” diye sormuş. Kar Nine ona değneği uzatmış. Peri Kızı heyecanla değneği almış ve ‘pat pat’ diye vurmaya başlamış. Fakat bir tek kar tanesi bile düşmemiş. Umutsuzluk ile Kar Nine’ye bakmış küçük kız. “Sen yapamazsın demiştim” diye söylenmiş Kar Nine, uzanıp elinden değneğini almış ve yorganları çırpmaya başlamış. Kar taneleri de tek tek düşmeye başlamışlar. Peri Kızı buna çok şaşırmış ve de çok üzülmüş. “Herhalde sihirlerim olmadığı için böyle oldu” diye düşünmüş. İşte tam bu sırada Peri Nine ortaya çıkmış: “Hayır sihirlerin olsa da yapamazdın” demiş.
Peri kızı şaşkınlıkla Peri Nine’ye dönmüş ve saygıyla eğilmiş. “Peri Ninem, siz beni mi izlediniz?”
“Evet seni izliyordum küçüğüm” demiş Peri Nine. “Çok üzgün görüyorum seni. Kar yağdıramamak çok mu üzdü bakalım bu küçük Peri’yi” diye sormuş.
Peri Kızı başını eğmiş cevap vermemiş.
“Gel küçüğüm, beraber izleyelim” diyerek elini uzatmış Peri Nine. “Senin yaşlı ve huysuz kadın dediğin Kar Nine benim çok yakın arkadaşımdır. Be dünyada Ondan başka hiç kimse kar yağdıramaz. Değneği sihirli değildir eğer öyle düşündüysen yanılmışsın. Elleri ile vursa yorganlarına yine yağar o kar taneleri. Onun görevidir bu ve o bunu her zaman zevkle, istekle yapar. Yağan kar taneleri onun zevkidir. Yüreğindeki zevk olmazsa hiçbir şey yağmaz.”
Küçük kız şaşkınlıkla dinliyormuş. “peki o zevk nedir?” diye sormuş.
“O yorganları ile bir olur, onları temizleyerek kendini de temizlediğine inanır. İçinde de bu yüzden hiç kötülük yoktur. İşte küçüğüm, her işi yapmanın bir başka yolu vardır. Sihirler sadece bu yollardan biridir. Sihrin olmadan da sihirden daha güzel işler yapabileceğini gördün burada” diye anlatmış.
Kar Nine biraz soluklanmak için ara verdiğinde Peri Nine’yi selamlamış. Ardından küçük kıza seslenmiş: “gel bakalım tekrar dene!”
Küçük kız koşarak gitmiş yanına. “Al bakalım değneği. Şimdi kalbindeki tüm kötülükleri temizlemek ister gibi yorgana vur bakalım pat pat pat. Yorgan temizlendikçe sen de temizlenirsin, arınırsın, mutlu olursun” demiş.
Elindeki değneği vuran küçük kız öyle istekliymiş ki kar taneleri tek tek düşmeye başlamış. Küçük kız mutluluk ile daha da hızlı vurdukça daha çok kar düşmüş yeryüzüne.
Peri Nine ve Kar Nine zevkle izlemişler küçük kızı.
O da yaptığı tüm yaramazlıklar ile birlikte sihirlerinden de vazgeçip Kar Nine ile yaşamaya başlamış. Ve küçük Kar Prensesi olmuş.
Onlar ermiş muradına biz çıkalım göklere J

2 yorum:

  1. Yağan kar taneleri onun zevkidir. Yüreğindeki zevk olmazsa hiçbir şey yağmaz.”
    Küçük kız şaşkınlıkla dinliyormuş. “peki o zevk nedir?” diye sormuş.
    “O yorganları ile bir olur, onları temizleyerek kendini de temizlediğine inanır. İçinde de bu yüzden hiç kötülük yoktur.
    Küçük kız koşarak gitmiş yanına. “Al bakalım değneği. Şimdi kalbindeki tüm kötülükleri temizlemek ister gibi yorgana vur bakalım pat pat pat. Yorgan temizlendikçe sen de temizlenirsin, arınırsın, mutlu olursun” demiş.Ve küçük Kar Prensesi olmuş.
    daha ne anlatsın:)

    YanıtlaSil
  2. Ağzınıza kalbinize sağlık :)

    YanıtlaSil